Freediving

Binnen de Caribische archipel staat Bonaire te boek als een absolute topbestemming voor het freediven! Freediving (vrijduiken) naar het beroemde wrak 'Hilma Hooker' is een van de favoriete freedive locaties op het Caribische eiland. Regelmatig komen mondiale topfreedivers naar het Nederlandse koraaleiland toe om er freediverecords neer te zetten. Zo vestigde de Nederlandse freediver Jeanine Grasmeijer op 9 juni 2016 een nieuw wereldrecord op het onderdeel 'free immersion apnea'. Ze zwom naar een diepte van maar liefst 92 meter.

Freediver op BonaireFreediven in het warme water van Bonaire is leuk om te doen.

Worden er op Bonaire freedive cursussen georganiseerd?

Op Bonaire worden regelmatig freedive cursussen georganiseerd door onder andere: Blue Classroom, Deepsea Freediving School en Bonaire Freediving School.

Wat zijn de beste freedive spots Bonaire?

Op Bonaire tref je een aantal prachtige freedive spots. Hieronder tref je een overzicht met de beste locaties voor freediving op het tropische eiland:

1000 StepsDeze foto maakten we bij 1000 Steps. Zoals je ziet is dit een hele mooie locatie om te freediven.

Carlos Coste

Op Bonaire woont en werkt tegenwoordig zelfs één van de grote sterren van het freediven: de Venezolaan Carlos Coste. Coste heeft in zijn carrière als professioneel freediver talloze wereldrecords gebroken. Iedereen die op Bonaire vertoeft kan bij hem cursussen en workshops volgen en zo op een verantwoorde manier kennis maken met deze zeer spectaculaire sport.

Karol Meyer

De Braziliaanse wereldkampioen Karol Meyer zette in 2012 op het onderdeel 'Skandalopetra' (dit onderdeel verwijst naar het oude sponzenduikers in het oude Griekenland) een nieuw wereldrecord neer op Bonaire. Zij dook naar een diepte van 68,9 meter.

Wat is freediven?

Voor mensen is het leven onder water geen optie. In tegenstelling tot vissen hebben wij geen kieuwen maar longen. Op het moment dat wij toch onder water gaan ademen, zullen de longen zich vullen met water en zal het leven na enkele minuten het lichaam verlaten. Als je dus met je hoofd onder water verdwijnt is het letterlijk van levensbelang om 'je adem in te houden'. Er zijn mensen die dat zo lang mogelijk 'je adem in houden' als een grote kick ervaren; zij hebben hier een hobby of sport van gemaakt.

Freediving op BonaireWij kennen geen mooiere plek om te freediven dan Bonaire.

Iedereen die vrijwillig zijn hoofd onder water steekt met slechts een enkele ademteug is aan het freediven oftewel vrijduiken. Inmiddels is freediving uitgegroeid tot een hele grote mondiale professionele sport en kent heel veel beoefenaars. Heden ten dage kent het freediven tientallen verschillende wedstrijddisciplines en is het ongekend populair.

Column: Freediving op Bonaire!

"Bonaire is een van de topbestemmingen voor het freediven in de Caribische archipel. Zo af en toe melden zich dan ook de kanonnen van het mondiale freediven zich in de wateren van het koraaleiland..."Lees column


Wat zijn de verschillende onderdelen van het freediven?

Er zijn drie onderdelen bij het freediven die erg tot de verbeelding spreken. Dat is zo lang mogelijk je hoofd onder water houden (Static Apnea), een zo groot mogelijke afstand in een zwembad afleggen (Dynamic Apnea without fins) en in zee zo diep mogelijk afdalen (No Limits). Let wel, allemaal met slechts met één ademteug.

Het No Limits is echter het meest spectaculaire onderdeel van het freediven. Deze vorm van freediven haalt vrij regelmatig de media. De freediver moet bij het No Limits een zo groot mogelijke diepte in zee bereiken. Hierbij wordt de freediver maximaal geholpen. Het is niet nodig dat hij op eigen kracht de naar beneden zwemt. De freediver wordt bij No Limits in een schild vastgebonden en via een ingenieus systeem de diepte ingeschoten. Op het diepste punt wordt hij weer naar het wateroppervlakte gelanceerd middels een hightech ballon die met lucht is gevuld.


Bekijk ook:Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen