Fietsen & mountainbiken op Bonaire

Met een fiets of mountainbike Bonaire verkennen is echt een aanrader. Op deze manier kom je op plaatsen die voor auto’s onbereikbaar blijven. Op het moment dat je 'off-the-road' gaat ben je het verkeer kwijt en begint het grote avontuur door het karakteristieke landschap van Bonaire.

Fietsen naar Rincon BonaireJe ziet heel veel van het eiland op de fiets.

Verkeersregels

Op Bonaire wordt rechts gereden en zijn de internationale verkeersregels van kracht verder moet je als weggebruiker altijd alert zijn op overstekende wilde ezels en geiten. Bovendien zijn op Bonaire geen verkeerslichten dus hoef je nooit en te nimmer te wachten voor het rode stoplicht!

Mountainbike huren op Bonaire

Tip! Mountainbiken op Bonaire

Ontdek Bonaire op een mountainbike! Zo kom je op de mooiste locaties, ook waar je met een gewone fiets lastig komt. En het is meteen een mooie gelegenheid om aan je conditie te werken, zo vang je twee vliegen in één klap! Bij Viator huur je een mountainbike online en deze wordt desgewenst bij je hotel afgeleverd, hoe fijn is dat?!Meer info & boeken

De niet-geasfalteerde wegen hebben het na zware regenpartijen vaak zwaar te verduren en behoeven veel onderhoud. Als het begint te regenen kunnen de wegen overigens spekglad worden. Het regenwater in combinatie met het laagje stof zorgen voor een uiterst gladde substantie. 

Column: Bonaire op de fiets!

"Bonaire is een klein maar zeer gevarieerd eiland en kan voor fietsers zeer attractief zijn. Op het ene moment waan je jezelf op zeeniveau tussen de betoverende zoutpiramides in zuid-Bonaire..."Lees column

Fiets tips

Als je wilt gaan fietsen of mountainbiken op Bonaire is het wel raadzaam om de ergste hitte voor te zijn. Vroeg in de ochtend beginnen met de fietstocht is derhalve aan te raden. De immer aanwezige passaatwinden werken enerzijds verkoelend maar anderzijds is het een geduchte tegenspeler om tegenin te fietsen. Verder is de ondergrond uiteraard rotsig waardoor de kans op een lekke bank groot is dus neem altijd een bandenplaksetje mee.

Fietsen op BonaireWat een mooie plek om even uit te rusten.

Weinig fietspaden

De laatste tijd wordt er vanuit de overheid gekeken om het fietsen en mountainbiken op Bonaire nog beter te faciliteren. Er wordt naar gestreefd om de fietspaden los te weken van wegen die bestemd zijn voor het gemotoriseerde verkeer waardoor er een verhoogde verkeersveiligheid ontstaat.

Een fietscultuur zoals wij die in Nederland kennen bestaat op Bonaire niet. Als je een fietser ziet is de kans groot dat hij of zij een Europees Nederlandse nationaliteit heeft en voor stage of werk op het Caribische eiland verblijft.

De Bonairiaan verplaatst zich het liefst met een auto. Fietspaden zijn op Bonaire weinig aanwezig, je zult dus vaak de geasfalteerde weg moeten delen met het gemotoriseerde verkeer.

Fietsen langs zoutpannen BonaireFietsen langs de zoutpannen.

Mountainbiken

Mountainbikers kunnen zich prima uitleven op Bonaire, het eiland is namelijk gezegend met ruim 500 kilometer aan natuurpaden. Zowel het heuvelachtige noorden, het wildwest-achtige midden als het vlakke zuiden van Bonaire lenen zich uitermate goed voor boeiende mountainbiketochten. 

Fietsen en mountainbikes huren

Op Bonaire zijn er volop mogelijkheden om een fiets of mountainbike te huren. Daarnaast zijn er ook verschillende hotels en resorts die fietsen voor hun gasten beschikbaar hebben. Er zijn ook organisaties die mountainbike-tours en mountainbike-lessen aanbieden. Op deze manier kom je op de mooiste plekken van Bonaire.

Filmpje rondje Bonaire op de fiets

Wij vinden het zelf heel leuk om Bonaire te verkennen op de fiets. Je ziet dan veel meer van het prachtige landschap en onderweg kun je altijd even de zee in duiken om heerlijk af te koelen. Bekijk hieronder het filmpje met onze avonturen op de fiets!


Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.4. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen