Facebook Twitter

Eilandtours

Je kunt Bonaire ook verkennen in minibusjes of luxe tourbussen die uitgerust zijn met aircondition en sanitaire voorzieningen. Deze eilandtours brengen je naar alle hotspots van Bonaire onder begeleiding van professionele gidsen. Er zijn een aantal touroperators op Bonaire die verschillende soorten eilandtours aanbieden.

Enerzijds zijn er korte eilandtours van een paar uur die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Bonaire voeren. Op deze hotspots bestaat er een mogelijkheid om even de koele bus te verlaten om vervolgens de locatie te bekijken en te luisteren naar het begeleidende praatje van de reisgids.

Guid & go

Meer info & boekenTIP: Guide and Go

Bij Guide & Go boek je jouw favoriete eilandtour heel gemakkelijk online. Of je Bonaire wilt bekijken vanuit een bus tijdens de Ontdek Bonaire Bustocht, de stranden wilt bezoeken tijdens de Stranden-tour met een 'twizy' of met de Segway-tour naar de slavenhutjes en zoutpannen, het kan allemaal bij Guide & Go! En omdat je al vooraf online kunt boeken ben je zeker van een plek. Dat is handig! Het avontuur kan beginnen! Meer info en boeken

Anderzijds zijn er dagvullende eilandtours met alles erop en eraan. Ook tijdens deze eilandtours worden de belangrijkste bezienswaardigheden van Bonaire bezocht maar waarbij ook onder andere de mogelijkheid bestaat om op de mooiste zwem- en snorkelplekjes het azuurblauwe water te betreden en te genieten van de prachtige Bonairiaanse maritieme wereld. Vaak wordt de snorkeluitrusting gefaciliteerd door de organisator.

Eilandtours Bonaire

Sommige organisaties bieden culturele tours aan en gaan naast het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden wat dieper in op de boeiende geschiedenis en rijke cultuur van Bonaire.

Daarnaast zijn er (eco)tours die meer aandacht hebben voor de natuur en het milieu van het duikeiland zoals natuurtochten, grotverkenningen, vogelspottochten en kunukuwandelingen.

Bij de meeste aanbieders van excursies wordt je keurig bij je hotel of andere accommodatie opgehaald en aan het einde van de eilandtour weer thuis afgezet.