Diepzeevissen

Liefhebbers van diepzeevissen kunnen hun hart ophalen in het visrijke oceaanwater dat Bonaire omspoelt. De haven van Kralendijk ligt vol met vissersboten van de plaatselijke bevolking en met de vaak goed gefaciliteerde boten die worden gebruikt bij de moderne sportvisserij. Wahoo’s, grootoogtonijnen en skipjacktonijnen zijn vissoorten die veel voorkomen in de wateren van Bonaire en vaak gevangen worden. Om een dorade, marlijn of een speervis aan de haak te slaan is meer geluk nodig.

Vissers op BonaireLokale vissers laten trots hun vangst zien bij Lac Bay.

Mako Tours

Tip! Fish like a local - Mako Tours

Fish Like a Local' van Mako Tours is een uniek diepzeevis-avontuur op Bonaire met een gecertificeerde, lokale kapitein met jarenlange ervaring in 'big game' diepzeevissen. Ons doel is om u het avontuur van uw leven te bieden! We gebruiken een hoogwaardige uitrusting die geschikt is voor verschillende soorten visserij. Onze tours zijn inclusief uitrusting, aas, frisdrank, water en ijs. Spannend voor zowel beginnende- als ervaren vissers! Je mag een deel van de vangst houden. Meestal vangen wij: wahoo, tonijn, barracuda, mahi-mahi, red snapper, queen snapper en meer. Voor meer details en boekingen bezoek onze website.Meer info & boeken

Wat zijn de regels?

Vissen met harpoenen en netten is op Bonaire streng verboden. Verder is het niet toegestaan om op de duiklocaties van het koraaleiland te gaan vissen. Bovendien mag er niet gevist worden in de havens en binnen 20 meter van de kant van Kralendijk. De lokale vissers op Bonaire werken niet met hengels of netten. Deze vakmensen vissen met lijnen (het zogenaamde lijnvissen) waarmee ze gigantische vissen uit de zee takelen. Uiterst spectaculair om te aanschouwen.

Diepzeevissen Bonaire

Tip! Vissen met de Vissende Hollander

Heb jij altijd al eens willen diepzeevissen? Dan is je vakantie op Bonaire natuurlijk de ideale gelegenheid. Tijdens deze tour heb je geen ervaring nodig dus ook onervaren vissers en kinderen kunnen deelnemen. Het is dan ook een leuke activiteit om met het hele gezin te doen, dit wordt een onvergetelijke ervaring. Met de Vissende Nederlander, een ervaren kapitein, ben je verzekerd van een op maat gemaakte tour die perfect aansluit bij jouw wensen.Meer info & boeken

Vissen vanaf de wal of boot

Vanaf de wal en vanuit kleine bootjes of zeilschepen kan er worden gevist op de vissen die voornamelijk in ondiep water leven. Op deze manier hoeven de kosten niet hoog op te lopen om toch te kunnen vissen. Voor het diepzeevissen is uiteraard een boot nodig. Er zijn drie verschillende manieren om een visboot te huren: een boot zonder bemanning, een boot zonder kapitein en een boot met bemanning en kapitein. De bemanning van de special uitgeruste charterboten zorgen ervoor dat je een onvergetelijke dag op de boot hebt onafhankelijk of je een ervaren diepzeevisser bent of niet.

Diepzeevissen op BonaireVissersboot in actie in de wateren rondom Bonaire.

Column: Kolossale tarpons op Bonaire!

"Iets verder uit de kust van Bonaire zijn geen sportduikers maar zeevissers in de tarpons geïnteresseerd. Deze 'big-game' vissers hebben uiteraard een andere agenda dan de sportduikers. Zij willen de zilveren visjes uit de oceaan lepelen. Het liefst zoveel mogelijk..."Lees column

Diepzeevissen op BonaireDeze visser is heel blij met zijn vangst.

Vissoorten die in het diepe water van Bonaire leven (selectie)

Nederlands Engels beschikbaar beste seizoen gewicht (kg)
Barracuda Barracuda hele jaar sep-apr 4-22
Blauwe marlijn Blue Merlin hele jaar eind sep-apr 66-364
Dorade Dorade - - -
Grootoogtonijn Bigeye Tuna - - -
Gestreeptetonijn Skipjack Tuna, Bonito hele jaar apr-aug 3-14
Geelvintonijn Yellowfin Tuna hele jaar mid nov-apr 18-56
Goudmakreel Mahi-mahi, Dolphin-fish hele jaar jun-dec 6-41
Haai Shark - - -
Koningsvis Kingfish hele jaar mid nov-jan 4-40
Speervis Shortbill Spearfish - - -
Wahoo Wahoo hele jaar sep-apr 6-45
Witte marlijn White Merlin hele jaar eind sep-apr 16-39
Witte tonijn Albacore Tuna hele jaar apr-aug 11-18
Zeilvis Sailfish hele jaar mid sep-feb 16-34
Zwartvintonijn Blackfin Tuna - - -

Bonaire International & Local Fishing Tournament

Het Bonaire International & Local Fishing Tournament is een tweedaagse viswedstrijd op Bonaire. Het is een zogenaamd 'catch & release' toernooi waarbij het gaat om het totale aantal kilo’s willekeurig gevangen vis. Enerzijds is er een internationale wedstrijd met mondiale vissers anderzijds is er een lokale wedstrijd met plaatselijke vissers. Aan het toernooi zijn overigens grote (geld)prijzen verbonden. Als je de hoofdprijs (een auto) wil winnen moet je 464 kilogram bij elkaar vissen (Antilliaans record). Rondom het Bonaire International & Local Fishing Tournament worden verder verschillende evenementen georganiseerd zoals bbq’s en optredens van artiesten.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen