Beachtennissen op Bonaire

De allernieuwste rage onder de buitenactiviteiten heeft inmiddels ook Bonaire bereikt; beachtennissen (strandtennissen). Bij het beachtennis wordt er niet gespeeld op een gravel- of grasbaan, maar op het strand

Coco Beach

Om te kunnen beachtennissen moet je uiteraard kunnen beschikken over een zandstrand. Het is een groot misverstand om te denken dat er op Bonaire geen prachtige zandstranden oftewel Bountystranden aanwezig zijn die het beachtennissen mogelijk maken.

Beachtennissen op BonaireBeachtennissen is een leuke activiteit om te doen op het strand van Bonaire.

De zandstranden van Klein Bonaire en Sorobon Beach kunnen namelijk met het grootste gemak in competitie met de wereldberoemde zandstranden van Aruba. Sinds een paar jaar is er op Bonaire zelfs een prachtig kunstmatig zandstrand bijgekomen; Coco Beach. De bovengenoemde zandstranden lenen zich uitstekend voor strandsporten als beachvolleybal (strandvolleybal) en beachtennis (strandtennis).

Beach Tennis Tournament 

Ieder jaar wordt er op het Nederlandse duikeiland door ‘Beach Tennis Bonaire’ het ‘Beach Tennis Tournament’ georganiseerd. Aan dit tweedaagse beachtennisevenement, dat plaatsvindt op Coco Beach, doen jaarlijks meer dan vijftig beachtennisteams mee.

De beachtennistoernooien worden gespeeld tussen teams van twee deelnemers in de spelsoorten herendubbel, damesdubbel en gemengddubbel. Dit geldt ook voor het Beach Tennis Tournament op Bonaire.

Wat is Beachtennissen?

Het beachtennisveld heeft een lengte van zestien meter en een breedte van acht meter. De beachtennisser maakt gebruik van een speciaal tennisracket; een beachtennisreacket. Het net hangt op een hoogte van eenmeterzeventig. 

In tegenstelling tot ‘gewoon tennis’, mag de bal niet stuiten vooraleer hij wordt teruggeslagen. Daar staat tegenover dat de puntentelling bijna op dezelfde manier verloopt, alleen als de stand veertig-veertig is, is het volgende punt beslissend. Dit is uiteraard bij het gewone tennis niet het geval.

Ook bij de opslag zijn er een paar verschillen. Bij het beachtennis hoeft de bal niet kruislings geslagen te worden en mag de service plaatsvinden vanaf heel de breedte van de baseline. Mocht onverhoopt het net geraakt worden en komt de bal toch aan de overzijde van het net terecht, dan mag er gewoon doorgespeeld worden.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen