Facebook Twitter

Beachtennissen

De allernieuwste rage onder de buitenactiviteiten heeft inmiddels ook Bonaire bereikt; beachtennissen (strandtennissen). Bij het beachtennis wordt er niet gespeeld op een gravel- of grasbaan, maar op het strand.

Het beachtennisveld heeft een lengte van zestien meter en een breedte van acht meter. De beachtennisser maakt gebruik van een speciaal tennisracket; een beachtennisreacket. Het net hangt op een hoogte van eenmeterzeventig.

In tegenstelling tot ‘gewoon tennis’, mag de bal niet stuiten vooraleer hij wordt teruggeslagen. Daar staat tegenover dat de puntentelling bijna op dezelfde manier verloopt, alleen als de stand veertig-veertig is, is het volgende punt beslissend. Dit is uiteraard bij het gewone tennis niet het geval.

Ook bij de opslag zijn er een paar verschillen. Bij het beachtennis hoeft de bal niet kruislings geslagen te worden en mag de service plaatsvinden vanaf heel de breedte van de baseline. Mocht onverhoopt het net geraakt worden en komt de bal toch aan de overzijde van het net terecht, dan mag er gewoon doorgespeeld worden.

Coco Beach

Om te kunnen beachtennissen moet je uiteraard kunnen beschikken over een zandstrand. Het is een groot misverstand om te denken dat er op Bonaire geen prachtige zandstranden oftewel Bountystranden aanwezig zijn die het beachtennissen mogelijk maken.

De zandstranden van Klein Bonaire en Sorobon Beach kunnen namelijk met het grootste gemak in competitie met de wereldberoemde zandstranden van Aruba. Sinds een paar jaar is er op Bonaire zelfs een prachtig kunstmatig zandstrand bijgekomen; Coco Beach. De bovengenoemde zandstranden lenen zich uitstekend voor strandsporten als beachvolleybal (strandvolleybal) en beachtennis (strandtennis).

Beach Tennis Tournament

Ieder jaar wordt er op het Nederlandse duikeiland door ‘Beach Tennis Bonaire’ het ‘Beach Tennis Tournament’ georganiseerd. Aan dit tweedaagse beachtennisevenement, dat plaatsvindt op Coco Beach, doen jaarlijks meer dan vijftig beachtennisteams mee.

De beachtennistoernooien worden gespeeld tussen teams van twee deelnemers in de spelsoorten herendubbel, damesdubbel en gemengddubbel. Dit geldt ook voor het Beach Tennis Tournament op Bonaire.